Η χαμηλότερη κατανάλωση μπύρας της τελευταίας 50ετίας πλήττει τους παραγωγούς κριθαριού των ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

Στο χαμηλότερο επίπεδο της από την δεκαετία του 1970 βρίσκεται η κατανάλωση μπύρας στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης Brewers Association, οδηγώντας αρκετούς παραγωγούς κριθαριού σε απόγνωση, αφού ελλείψει συμφωνιών με μπυραρίες και ζυθοποιούς, η σοδειά τους βρίσκεται σε χαμηλό τετραετίας.

Η ζήτηση για μπύρα φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά από την έκρηξη της δημοφιλίας ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ, όπως τα hard seltzers, γεγονός που έχει οδηγήσει και στην σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος για κριθάρι και σιτάρι, ειδικά από craft ζυθοποιίες που αξιοποιούν μεγαλύτερες ποσότητες των συγκεκριμένων προϊόντων για την κατασκευή των μπυρών τους.

Ενδεικτικό της μειωμένης ζήτησης της αγοράς των ΗΠΑ, είναι πως οι καλλιέργειες κριθαριού έχουν μειωθεί φέτος κατά 22% σε σχέση με το 2023, ενώ στην Βόρεια Ντακότα την 2η μεγαλύτερη παραγωγό κριθαριού πίσω από το Idaho, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν μειωθεί στο μισό. Αποθαρρυντικά είναι και τα δεδομένα αναφορικά με τα αναξιοποίητα αποθέματα κριθαριού που περιμένουν αγοραστές στις αποθήκες των παραγωγών, τα οποία βρίσκονται κατά 51% πάνω σε σχέση με πέρυσι, ήτοι στο ψηλότερο σημείο που έχουν βρεθεί από το 2010, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Οι τιμές των βυνών κριθαριού στις ΗΠΑ βρεθήκαν φέτος κάτω από τα 5 δολάρια ανά βατσέλι σε συγκεκριμένες περιοχές, την ώρα που πέρυσι κυμαίνονταν σε τιμές άνω των 7 δολαρίων. Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος σε αγροτικά θέματα στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας της Βόρειας Ντακότα, Frayne Olson, η μειωμένη κατανάλωση μπύρας είναι τεράστιο πλήγμα για τους καλλιεργητές κριθαριού, αφού αποτελεί την κυριότερα πηγή εσόδων τους.

Ο κορεσμός σε βύνες κριθαριού έχει οδηγήσει και στην απομάκρυνση των μεγαλύτερων εταιριών, συμπεριλαμβανομένου της Ab InBev, από τους παραγωγούς των ΗΠΑ, που βλέπουν σιγά σιγά τα προσφερόμενα συμβόλαια να απομακρύνονται, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Κριθαριού, Mitch Konen.

Μια craft σκηνή που φλερτάρει με την παρακμή

Σε αντίθεση με αγορές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία, οι Αμερικάνοι καταναλωτές είναι αυτοί που καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου εγχώριου κριθαριού της χώρας, όμως αυτό δεν φαίνεται να επαρκεί, αφού η Craft σκηνή της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, το 2023 τα στοιχεία της Brewers Association έδειξαν πως για πρώτη φορά περισσότερες μικροζυθοποιίες έκλεισαν παρά άνοιξαν.

Πολλοί παραγωγοί βυνών έχουν μειώσει ακόμα και στο μισό τις αγορές κριθαριού τους, αφού το ενδιαφέρον των craft ζυθοποιών έχει πλέον μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας τους παραγωγούς στην ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών πηγών εσόδων.

Με πληροφορίες από European Supermarket Magazine

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Δέκα χρόνια γιορτάζει ο Αλχημιστής με επετειακή ετικέτα σε συνεργασία με την Strange Brew

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει το beer bar «Αλχημιστής» στην Πετρούπολη και τα γιορτάζει με το λανσάρισμα μιας επετειακής old school Double IPA σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Strangew Brew. H πρώτη παρουσίαση της «Τhe Alchemist», όπως ονομάζεται η νέα ετικέτα, έγινε το Σάββατο 5 Ιουλίου και η επίσημη κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά για το κριθάρι ανακοίνωσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Προτεινόμενα

Νέους ορίζοντες στις μπύρες Lager ανοίγουν ζύμες από τη Παταγονία

Εδώ και αιώνες, η μπύρα Lager παρασκευάζεται από τα ίδια βασικά συστατικά: βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Ορισμένοι επιστήμονες είχαν την περιέργεια αν θα μπορούσαν να τροποποιήσουν ένα από αυτά τα συστατικά για να δημιουργήσουν νέες πρωτότυπες γεύσεις μπύρας.

Εντυπώσεις από το 4ο Peloponnese Beer Festival (Οnly Craft)

Το Peloponnese Beer Festival στέφτηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη φορά χαρίζοντας στους επισκέπτες του ένα τριήμερο γλέντι με πολύ μουσική και ακόμη περισσότερη μπύρα. Η συντακτική ομάδα του Beer & Brunch μεταφέρει τις εμπειρίες της.