Στα 129,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το οικονομικό έτος 2023

Κοινοποίηση:

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα έσοδα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το 2023, με τις καθαρές πωλήσεις της εταιρείας να ανέρχονται στα 129,6 εκατ. ευρώ, έναντι των 119,9 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Αν υπολογιστεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ζύθου, τότε οι πωλήσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ανέρχονται περίπου στα 181,1 εκατ., σε αντίθεση με τα 170,8 εκατ. ευρώ το 2022. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυτά αυξήθηκαν στα 10,24 εκατ. ευρώ, έναντι 7 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη χρήσης προ φόρων ανέβηκαν στα 13,2 εκατ. ευρώ το 2023, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα 10,06 εκατ. ευρώ του 2022.

Τα αποτελέσματα προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας (EBITDA) ανήλθαν στα 17,6 εκατ. ευρώ για το 2023, έναντι 13,2 εκατ. για το 2022.

Στήριξη από τον όμιλο Carlsberg

 Για το σύνολο της χρήσης του 2023, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας υπερέβη το αντίστοιχο των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων κατά 48,3 εκατ. ευρώ, όμως συνεχίζει να έχει χρηματοδοτική υποστήριξη από τον όμιλο Carlsberg  για να αντιμετωπίσει πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν τους επόμενους 12 μήνες από την δημοσίευση των καταστάσεων.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έλαβε επιστολή υποστήριξης από την μητρική της εταιρεία Carlsberg Breweries A/S, η οποία είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε επίπεδο ομίλου, βάσει της οποίας η Carlsberg δεσμεύεται ότι θα την υποστηρίξει οικονομικά την ελληνική εταιρεία αναφορικά με τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της για μια περίοδο 12 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων.

Επενδύσεις σε ελληνικές επωνυμίες

 Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχώρησε στην εξαγορά του 35% της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο, παραγωγού της μπύρας Νήσου έναντι 1 εκατ. ευρώ στις 27 Ιουνίου 2023, ενώ επένδυσε και στην συγγενή επένδυση σε θυγατρική με την HBC- Ελληνική Εταιρεία Ποτών».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η κρίση του ζύθου στη Γερμανία οδήγησε σε κλείσιμο την ιστορική Lang-Bräu

Η ιστορική ζυθοποιία Lang-Bräu στη βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας κλείνει τις πόρτες της μετά από 172 χρόνια λειτουργίας. Η οικογενειακή ζυθοποιία, που βρίσκεται λιγότερο από μισή ώρα από τα πρώην σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας, επέζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Τώρα, αντιμετωπίζει το κλείσιμο λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών των νεότερων γενεών.

Από τον τόπο της και για τον τόπο της παράγεται η πρώτη ευρυτανική μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Προτεινόμενα

Τα αρώματα των Κυκλάδων αναδεικνύει η πρώτη Session IPA που κυκλοφόρησε η ΝΗΣΟΣ

Την πρώτη της ανάλαφρη Session IPA, που διακρίνεται από ευχάριστα και αναζωογονητικά αρώματα, αλλά και το χαμηλό επίπεδο αλκοόλ (4,6%), κυκλοφόρησε η ζυθοποιία ΝΗΣΟΣ. Πρόκειται για μια ιδέα που ωρίμαζε επί χρόνια στην πολυβραβευμένη ζυθοποιία της Τήνου και εκφράζει στο έπακρο της αξίες της.

Νέα παρτίδα της New England IPA ετικέτας «Στέντωρ» από την Ζυθοποιία Αναστασίου

Νέα παρτίδα της New England IPA ετικέτας «Στέντωρ» ανακοίνωσε η  Ζυθοποιία Αναστασίου σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Χίου. Η «Στέντωρ» είναι μια ζουμερή, χυμώδης New England IPA με περιεκτικότητα αλκοόλ 6%, και εξαιρετικό μείγμα λυκίσκων.