«Άρρηκτος» δεσμός μεταξύ Ζυθοποιίας Αναστασίου και Paragon Brewery

Κοινοποίηση:

Στην Ηλιούπολη για την δημιουργία μιας νέας συνεργατικής ετικέτας με την ζυθοποιία Paragon κατέβηκε η μικροζυθοποιία Αναστασίου από το Χαλάνδρι. Το γέννημα αυτής της συνεργασίας, ήτοι ο ανανεωμένος «Άρρηκτος», όνομα συμβολικού των άρρηκτων δεσμών φιλίας που ενώνει τις δύο ζυθοποιίες παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Νοεμβρίου.

Ο «Άρρηκτος» είναι μια American IPA με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,5% και λυκίσκους Apollo από την Hopsteiner, και Simcoe, και Bru-1 από την Yamaki Chief Hops, που τις δίνουν μια φρουτώδη, ξηρή μπύρα με γεύσεις και αρώματα από τροπικά φρούτα, κίτρο και πεύκο.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο κορυφαίες μικροζυθοποιίες ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφού στο παρελθόν έχουν ξανασυνεργαστεί για την δημιουργία της πρότερης εκδοχής του «Άρρηκτου», αλλά και για την παραγωγή της «Πι-Ρα» μιας χυμώδους NZ Hazy Ipa περιεκτικότητας 5,7% αλκοόλ, με λυκίσκους Nelson, Sauvin και Nectaron, με έντονες γεύσεις και αρώματα από ανανά, φρούτα του πάθους και πηρυνόκαρπα φρούτα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η κρίση του ζύθου στη Γερμανία οδήγησε σε κλείσιμο την ιστορική Lang-Bräu

Η ιστορική ζυθοποιία Lang-Bräu στη βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας κλείνει τις πόρτες της μετά από 172 χρόνια λειτουργίας. Η οικογενειακή ζυθοποιία, που βρίσκεται λιγότερο από μισή ώρα από τα πρώην σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας, επέζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Τώρα, αντιμετωπίζει το κλείσιμο λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών των νεότερων γενεών.

Από τον τόπο της και για τον τόπο της παράγεται η πρώτη ευρυτανική μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Αύξηση πωλήσεων και ικανοποιητικές επιδόσεις για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Προτεινόμενα