Τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ προσεγγίζει η συνεισφορά της Heineken στην ισπανική οικονομία

Κοινοποίηση:

Τα 4,84 δισ. ευρώ άγγιξε η συνεισφορά της Heineken στην ισπανική οικονομία για το 2023, νούμερο που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξεως του 0,3% του εθνικού κατά κεφαλή εισοδήματος της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία από πρόσφατη έρευνα της PwC για το ισπανικό παράρτημα της εταιρείας.

Στη γκάμα προϊόντων του ολλανδικού κολοσσού συμπεριλαμβάνονται προϊόντα με μεγάλη απήχηση στους Ισπανούς καταναλωτές, όπως η ομώνυμη Heineken, η Cruzcampo, η Amstel και η El Aguila, και όπως υπογράμμισε για κάθε ευρώ που εισπράττει από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες εντός των ισπανικών συνόρων, συνεισφέρει περίπου 11 ευρώ στο σύνολο της οικονομίας της.

Φυσικά, οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Heineken στην Ισπανία μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού η παρουσία της στη μεσογειακή χώρα ξεπερνά τα 120 χρόνια. Παράλληλα, η Ισπανία αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη αγορά για τη Heineken στην Ευρώπη, και την έκτη συνολικά, ενώ περίπου το 98% των ετικετών μπύρας και μηλίτη που πουλάει εκεί, παράγεται εγχώρια, στα εργοστάσια της σε Μαδρίτη, Σεβίλλη, Βαλένθια και Jaen.

Η ισχυρή της παρουσία στην ισπανική αγορά έχει επιτρέψει στη Heineken να επενδύσει περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ σε πάγια περουσιακά στοιχεία τα τελευταία τρία χρόνια, και επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και κοινωνικής προσφοράς. Τέλος, έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου της φιλοξενίας της Ισπανίας με περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τα εν λόγω αποτελέσματα, ο Πρόεδρος της Heineken Espana, Etienne Strijp, ανέφερε ότι όλοι στο ισπανικό παράρτημα της Heineken αισθάνονται υπερήφανοι για την προσφορά της, τόσο στην εθνική, όσο και στην τοπική οικονομία, σε μέρη όπου έχει ισχυρή παρουσία εστιάζοντας στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Από άποψη προσφοράς εργασίας, η Heineken Espana παρείχε περίπου 85.000 θέσεις εργασίας, ήτοι περίπου το 0,4% του συνόλου στην Ισπανία. Από αυτές περίπου το 70% σχετίζεται με το χώρο του φαγητού και της φιλοξενίας, ενώ η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσληψη και ανάδειξη νέων ταλαντούχων εργαζομένων μέσω του Ιδρύματος Cruzcampo.

Τέλος, όσον αφορά την βιωσιμότητα, η Heineken Espana τόνισε ότι μέχρι και το τέλη του 2023, το 51% της συνολικής της ενεργειακής της κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένου το 100% του ηλεκτρικού ρεύματος, προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία κατάφερε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα που συνδέεται με την παραγωγική της διαδικασία κατά 43%.

Πληροφορίες από ESM Magazine

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση πωλήσεων για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Προτεινόμενα

H Eλληνική Ζυθοποιία Αταλάντης γιορτάζει την επανακυκλοφορία της μπύρας Πειραϊκή

Την επανακυκλοφορία της μπίρας “Πειραϊκή” γιόρτασε το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιουλίου η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Όρμο της Αφροδίτης στον Πειραιά.

Δύο νομάδες ζυθοποιοί με αγάπη για τον τόπο τους

Δύο νοµάδες ζυθοποιοί που γνώρισαν την τέχνη της µπύρας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους δηµιουργώντας τη µικροζυθοποιία Πρεβέζης, µε την ονοµασία «Local Heros».

Αυξημένα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο 2025 σημείωσε η Heineken, σταθερές οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους

Αυξημένα κατά 7,4% παρουσιάζονται τα κέρδη του κολοσσού της μπύρας Heineken στο α’ εξάμηνο 2025. Το επίπεδο της αύξησης είναι οριακά υψηλότερο  από τις προβλέψεις των ειδικών για άνοδο 7%, με την εταιρεία να αποδίδει την ανάπτυξη αυτή στις ικανοποιητικές επιδόσεις σε χώρες όπως η Αφρική και η Ασία, αλλά και σε πρακτικές για μείωση κόστους.

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως ηπολυτιμότερη επωνυμία μπύρας στον κόσμο η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.