Η Heineken ανακοίνωσε το λανσάρισμα του πρώτου εργαστηρίου GenAI παγκοσμίως

Κοινοποίηση:

Το λανσάρισμα του πρώτου παγκοσμίως εργαστηρίου παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI), το οποίο θα εδρεύει στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε η Heineken.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας της κορυφαίας ολλανδικής ζυθοποιίας με την τεχνολογική εταιρεία AI Singapore. Η συνεργασία αυτή έχει ως γνώμονα την προσπάθεια της Heineken να αυξήσει την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την επικοινωνία με τους πελάτες της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφορικά με την ίδρυση του εργαστηρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Heineken στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού, Kenneth Choo, εξήγησε ότι το εργαστήριο αποτελεί «παγκόσμιο κέντρο εξειδίκευσης» όχι μόνο για την επίτευξη περαιτέρω προόδου στο χώρο του AI στη Σιγκαπούρη και στην Ασία, αλλά για να έχει θετική επίδραση σε όλες τις παγκόσμιες επιχειρήσεις του κολοσσού της μπύρας. Όπως εξήγησε στους Business Times, αξιοποιώντας το εξαιρετικό «οικοσύστημα» AI, το ταλαντούχο προσωπικό και τις υποστηρικτικές κυβερνητικές πολιτικές της Σιγκαπούρης η Heineken επιδιώκει να φέρει καινοτόμες λύσεις που θα οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές στη βιομηχανία των αλκοολούχων ποτών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη Heineken, το εργαστήριο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη σημαντικών λύσεων GenAI σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου συστημάτων που δεδομένα μπορούν να οδηγήσουν στην αυτόνομη λύση σύνθετων προβλημάτων, όπως η δημιουργία αυτοματοποιημένου προωθητικού περιεχομένου και εις βάθος οικονομικές αναφορές.

Στόχος μέχρι και τα τέλη του 2025 για τις δύο επιχειρήσεις είναι να δημιουργήσουν από κοινού μια ομάδα, η οποία θα μελετήσει τις πλέον καινοτόμες λύσεις στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, βοηθώντας σημαντικά τους παραγωγούς μπύρας να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα στο χώρο της τεχνολογίας.

Πληροφορίες από Drinks Business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεχίζουν να ανθίζουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, σύντομα εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας

Μικρές και μεγάλες ελληνικές -και όχι μόνο- ζυθοποιίες ένωσε το δεύτερο World of Beer Festival που διοργανώθηκε από την Forum ΑΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών στην Τεχνόπολη Αθηνών μεταξύ 9-11 Μαΐου. Στο χώρο του φεστιβάλ επικρατούσε μια διάχυτη αισιοδοξία ότι η εγχώρια craft σκηνή θα συνεχίσει να μεγαλώνει και το 2025, την οποία μετέδωσαν στο Beer and Brunch οι παραγωγοί, ωστόσο δεν έλλειψαν και οι πιο συγκρατημένες απόψεις.

Προτεινόμενα

Μπύρα και όχι πια κρασί το πιο αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

Επενδύει στις ανακυκλώσιμες συσκευασίες η Heineken, εντάσσεται στο δίκτυο του ιδρύματος Ellen MacArthur

Η Heineken εντάχθηκε στο δίκτυο του ιδρύματος Ellen MacArthur σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Στα πλαίσια της συνεργασίας τους οι δύο πλευρές θα μοιραστούν την εμπειρία τους και θα δημιουργήσουν οδηγίες που θα επιτρέψουν στη βιομηχανία του ζύθου την ευρύτερη υιοθεσία ανακυκλώσιμων μοντέλων συσκευασίας.

Πτώση 4,9% στα 7,78 δισ. ευρώ για τζίρο Heineken στο α’ τρίμηνο 2025, θετικό το αποτύπωμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Μειωμένος κατά 4,9% στα 7,784 δισ. ευρώ ήταν ο τζίρος του ομίλου Heineken στο α’ τρίμηνο 2025. Εντούτοις, οι προβλέψεις της εταιρείας για οργανική ανάπτυξη 4-8% στο σύνολο του έτους δεν μεταβλήθηκαν.

Πρωτότυπη θήκη για κινητά από την Heineken για αντιμετώπιση του εθισμού στα social media

Μια πρωτότυπη θήκη για κινητά με την οποία αποσκοπεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του εθισμού στα social media στη διάρκεια κοινωνικών εξόδων, σε συνεργασία με τη Σουηδή εφευρέτη, Simone Giertz, ως μέρος της καμπάνιας #SocialOffSocials.