Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Κοινοποίηση:

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Alea Brewing Co. με χαρά ανακοινώνει τη νέα της συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Retimi Craft Beer από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Μαζί δημιουργήσαμε την Espina, μια εκφραστική fruit saison με φραγκόσυκο και ρόδι, που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη γλυκύτητα των φρούτων και τη χαρακτηριστική ξηρότητα της saison μαγιάς.

Με 8% αλκοόλ, η Espina είναι μια αρωματική και πολύπλοκη μπύρα, με απαλή και λεπτή φρουτώδη οξύτητα, που κορυφώνεται σε ένα ξηρό, αναζωογονητικό τελείωμα. Θα διατεθεί τόσο σε φιάλη 750ml, όσο και σε βαρέλι, για να απολαύσετε αυτή την ιδιαίτερη γευστική εμπειρία όπως της αξίζει.

Πίσω από το όνομά της κρύβεται μια ιστορία από την εποχή της Ενετοκρατίας στο Ρέθυμνο. Ένας Βενετός αξιωματούχος, περιπλανώμενος στην Κρητική επαρχία, παρασύρθηκε από τη γοητεία μιας μυστηριώδους φωνής και των καρπών του τόπου – της ροδιάς και του φραγκόσυκου. Με κάθε τρύπημα από τα αγκάθια, η επιθυμία του μεγάλωνε, μέχρι που αντίκρισε την πηγή της “μαγείας”: μια όμορφη Ρεθεμνιώτισσα, που ενέπνευσε την τελική του φράση…

“De malo, bonum…”

Από το αγκάθι, το άνθος.

Espina σημαίνει αγκάθι – κι αυτή η μπύρα είναι ένας ύμνος στα αγκάθια που οδηγούν στην απόλαυση.

Το φανταστικό εικαστικό της ετικέτας φιλοτέχνησε ο πολυπράγμων Jon Toussas, γνωστός και ως Graphic No Jutsu, αποτυπώνοντας μοναδικά το μυστήριο, τον ρομαντισμό και τη δύναμη που αποπνέει αυτή η ιστορία – και η ίδια η μπύρα.

Η επίσημη πρεμιέρα της Espina θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, στο πλαίσιο του Alea Craft Beer Festival, στην αυλή της Alea Brewing Co. στη Μεταμόρφωση. Μη χάσετε την ευκαιρία να είστε ανάμεσα στους πρώτους που θα τη δοκιμάσουν!

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση πωλήσεων για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Προτεινόμενα

Μανιφέστο 7 σημείων για στρατηγική θέση της μπύρας στα προϊόντα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Στα στρατηγικά προϊόντα της Ε.Ε για μια βιώσιμη αγροτική πολιτική ζητούν να συμπεριληφθεί η μπύρα οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί με μανιφέστο 7 σημείων. Προκρίνουν μια σειρά από κίνητρα και επενδύσεις ώστε η Ευρώπη να παραμείνει κορυφαία παραγωγός μπύρας.