Δύο νομάδες ζυθοποιοί με αγάπη για τον τόπο τους

Κοινοποίηση:

του Γιώργου Λαμπίρη

Η πρώτη τους ετικέτα είναι µία ευκολόπιοτη Lager µε την ονοµασία «Ακτή», η οποία έγινε πραγµατικότητα σε συνεργασία µε τη Ζυθοποιία Πηνειού στη Λάρισα και τον Γιώργο Πέτρου. Ο λόγος για τον Γιώργο Χαλκίδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας iFrame µε έδρα την Πρέβεζα και δραστηριότητα στον τοµέα της δηµιουργίας εταιρικής ταυτότητας για επιχειρήσεις, και τον συνέταιρό του, Νίκο Τόλη, ο οποίος διατηρεί εταιρεία κάλυψης ηχητικών υποδοµών. Η δηµιουργία των «Local Heros», δεν ήταν η πρώτη σύµπραξη µεταξύ τους, καθότι ήδη διατηρούν και ένα µπαρ µε την ονοµασία «Αποθήκη». «Η παραµονή µας στο εξωτερικό µας βοήθησε να κατανοήσουµε την κουλτούρα της µπύρας. Είχαµε εκτεταµένη τριβή µε αυτήν και την κουλτούρα που πρεσβεύει, σε µπαρ, ζυθοποιεία, µικροζυθοποεία του εξωτερικού. Και ερχόµενοι στην Ελλάδα ασχοληθήκαµε µε το home brewing», λέει ο Γιώργος Χαλκίδης.

Ο Γιώργος Χαλκίδης ένας εκ των συνιδρυτών της νομαδικής μικροζυθοποιίας Local Heros, που δημιουργήθηκε στην Πρέβεζα

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 14 του Beer & Brunch

 

Η κοινή τους επιθυµία να ξεκινήσουν να ζυθοποιούν, ήρθε να απαντήσει «στην ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή για µία ποιοτική Lager. Η Πρέβεζα προσφέρει καλή κουζίνα, η οποία έως τώρα δεν συνοδευόταν από µία µπύρα. Η Ακτή επιδίωξε να ταιριάξει µε την ευρύτερη ανάγκη για µία ευκολόπιοτη µπύρα», συµπληρώνει ο κ. Χαλκίδης.  Εκτός από τη Lager που ήδη παρουσίασαν, ετοιµάζουν µία IPA. «Η συγκεκριµένη ετικέτα µας απασχολεί λίγο περισσότερο, καθότι θέλουµε να πετύχουµε ισορροπία. Θα περιέχει λυκίσκους από την Καλιφόρνια και θα επιδιώξουµε να µην είναι έντονα πικρή στη γεύση. Θα έλεγα ότι µου ταιριάζει πάρα πολύ η Double Hazy Jane IPA της Brewdog ως προς τα γευστικά της χαρακτηριστικά. Θα ήθελα η δική µας µπύρα να εµπεριέχει τροπικά αρώµατα µάνγκο καθώς και εσπεριδοειδών. Κι αυτή τη δουλεύουµε στη Ζυθοποιία Πηνειού».

Στα επόµενα βήµατα είναι να δηµιουργήσουν και µία τρίτη µπύρα, η οποία θα περιέχει συστατικό, που θα είναι συνδεδεµένο µε την ευρύτερη διατροφική παράδοση της Πρέβεζας. Ωστόσο, σύµφωνα µε τον Γιώργο Χαλκίδη, µένει να αποδειχθεί ότι το πάντρεµα της µπύρας µε το συστατικό που θα επιλεγεί, είναι αρµονικό. Στόχος είναι µε αυτή την κίνηση να αποκτήσει πανελλαδική απήχηση η προσπάθειά τους.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Μια «κατσαρόλα» που έγινε πλήρες εργοστάσιο μπύρας

Η δοξασµένη για την ιστορία της Χίος, γεωργικά, θα µπορούσε να πει κανείς ότι έχει καταξιωθεί για τα µαστιχόδενδρα και τον κάµπο µε τα εσπεριδοειδή. Tα τελευταία χρόνια, ωστόσο, χτίζει χρόνο µε το χρόνο το όνοµά της και στην παραγωγή µπύρας.

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής της με μία πολύ σημαντική εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο τους ζυθοποιείου της, διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου!

Προτεινόμενα

Μπύρα χωρίς αλκόολ ή απλά µια λεµονάδα;

Κανείς δεν µπορεί να πει µε βεβαιότητα αν η τάση που καταγράφεται για τα µη αλκοολούχα ποτά είναι προϊόν ωριµότητας της καταναλωτικής κοινότητας ή αποτέλεσµα τακτικών marketing, τουτέστιν πλύσης εγκεφάλου. Ωστόσο το µόνο σίγουρο είναι πως η ζήτηση για µπύρες χωρίς αλκοόλ συνεχώς αυξάνεται.

Η αγάπη για τη Λάρισα έγινε Λόλα

«Το τρίπτυχο που απαιτείται για µια οργανωµένη µικροζυθοποιία είναι πολύ καλός σχεδιασµός, ανάλογη επένδυση και καλή οµάδα. Στη δική µας περίπτωση ο σχεδιασµός του έργου τεχνικά αλλά και η ωρίµανση της ιδέας και του επιχειρηµατικού σχεδίου άρχισε σχεδόν από το 2016» απαντά όταν ερωτάται για τη µυστική συνταγή της επιτυχίας του εγχειρήµατός του ο Γιώργος Πέτρου, συνιδρυτής και διευθύνων σύµβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού.