Στην πρώτη 3άδα των βραβείων καινοτομίας EWWR η Golden Ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Κοινοποίηση:

του Ηλία Ανδρεάκη

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών βραβείων για καινοτόμες προσπάθειες μείωσης απορριμμάτων EWWR βρίσκεται η μπύρα «Golden Ale» της Ζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού της έτερης εταιρείας του Χαλανδρίου Bread BC. Η τελική επιλογή των νικητών θα γίνει στο Leeuwarden  της Ολλανδίας στις 12 Ιουνίου.

Η Golden Ale παράχθηκε στα πλαίσια του project «B2Binitiatives for Food Upcycling» του δήμου Χαλανδρίου  με την επιστημονική συμβολή του ΕΜΠ και την οικονομική υποστήριξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων FoodRUs, ToNoWaste και Food Connection στα οποία συμμετέχει ως εταίρος ο δήμος Χαλανδρίου. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, καθηγητής Γεράσιμος Λυμπεράτος.  Πρόκειται για μια ελαφριά ετικέτα με περιεκτικότητα αλκοόλ 3%  Πέρα από την Golden Ale, στα πλαίσια του project η Bread BC αξιοποίησε υπολείμματα βυνών για την αρτοποίηση ψωμιού.

«Η ανάδειξη του δήμου μας στους τρεις φιναλίστ των ευρωπαϊκών βραβείων  EWWR 2024, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες προτάσεις καινοτομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μια ακόμη σπουδαία αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στον τομέα αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων» ανάφερε με αφορμή την ανακοίνωση των φιναλίστ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Νέες συνεργασίες

Σύντομα αναμένεται να δούμε και το αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας της μικροζυθοποιίας Αναστασίου με την Samos Beer, λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της τύπου Weizenbock (συνδυασμός Weiss και Bock) ετικέτας «ΟΡΥΓΜΑ», η οποία αποτελεί ωδή στο Ευπαλίνειο Όρυγμα στη Σάμο. Το Ευπαλίνειο Όρυγμα είναι μια σήραγγα συνολικού μήκους 1.100 μέτρων που συνδέει τις δύο πλευρές του νησιού και επί αιώνες χρησιμοποιούταν για τη μεταφορά νερού στο Πυθαγόρειο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Σε συνεργασία με τον φούρνο Last Crumb, η κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo, Guinness, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας περιορισμένης έκδοσης σειράς μπισκότων που αναδεικνύουν τη γεύση της Imperial Stout ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Μερική πώληση επιχειρήσεων στην Ασία φαίνεται να εξετάζει η Carlsberg

Την αποποίηση ορισμένων από τις επιχειρήσεις της στην Ασία εξετάζει η Carlsberg, με την ιαπωνική εταιρεία Sapporo Holdings να εμφανίζεται ως η πιθανότερη αγοραστής, σε περίπτωση που ο δανικός κολοσσός προχωρήσει όντως σε πώληση.

Προτεινόμενα

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.