Στην πρώτη 3άδα των βραβείων καινοτομίας EWWR η Golden Ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Κοινοποίηση:

του Ηλία Ανδρεάκη

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών βραβείων για καινοτόμες προσπάθειες μείωσης απορριμμάτων EWWR βρίσκεται η μπύρα «Golden Ale» της Ζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού της έτερης εταιρείας του Χαλανδρίου Bread BC. Η τελική επιλογή των νικητών θα γίνει στο Leeuwarden  της Ολλανδίας στις 12 Ιουνίου.

Η Golden Ale παράχθηκε στα πλαίσια του project «B2Binitiatives for Food Upcycling» του δήμου Χαλανδρίου  με την επιστημονική συμβολή του ΕΜΠ και την οικονομική υποστήριξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων FoodRUs, ToNoWaste και Food Connection στα οποία συμμετέχει ως εταίρος ο δήμος Χαλανδρίου. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, καθηγητής Γεράσιμος Λυμπεράτος.  Πρόκειται για μια ελαφριά ετικέτα με περιεκτικότητα αλκοόλ 3%  Πέρα από την Golden Ale, στα πλαίσια του project η Bread BC αξιοποίησε υπολείμματα βυνών για την αρτοποίηση ψωμιού.

«Η ανάδειξη του δήμου μας στους τρεις φιναλίστ των ευρωπαϊκών βραβείων  EWWR 2024, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες προτάσεις καινοτομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μια ακόμη σπουδαία αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στον τομέα αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων» ανάφερε με αφορμή την ανακοίνωση των φιναλίστ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Νέες συνεργασίες

Σύντομα αναμένεται να δούμε και το αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας της μικροζυθοποιίας Αναστασίου με την Samos Beer, λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της τύπου Weizenbock (συνδυασμός Weiss και Bock) ετικέτας «ΟΡΥΓΜΑ», η οποία αποτελεί ωδή στο Ευπαλίνειο Όρυγμα στη Σάμο. Το Ευπαλίνειο Όρυγμα είναι μια σήραγγα συνολικού μήκους 1.100 μέτρων που συνδέει τις δύο πλευρές του νησιού και επί αιώνες χρησιμοποιούταν για τη μεταφορά νερού στο Πυθαγόρειο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Alea Brewing παντρεύει μπύρα και επιστήμη

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει μπύρα και επιστήμη ετοιμάζει η Alea Brewing Co. την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αστροφυσικής του ΕΚΠΑ.

Νέα Blonde Ale μπύρα από την μικροζυθοποιία Samos Beer

Μια νέα Belgian Blonde Ale συνταγή με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,5% παρουσιάζει η μικροζυθοποιία Samos Beer. Ο λόγος για την «Καρβούνης» που οφείλει το όνομα της στο ομώνυμο βουνό της Σάμου και διακρίνεται από αρώματα πιπεριού, λουλουδιών και ώριμου αχλαδιού∙ ελαφριά γεύση αλλά γεμάτη χαρακτήρα, ξηρή, με καθαρή, τραγανή επίγευση.

Προτεινόμενα

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.