Άνοιξε επίσημα το καινοτόμο ζυθοποιείο της Carlsberg στην Κίνα

Κοινοποίηση:

Ο όμιλος Carlsberg ανακοίνωσε τα επίσημα εγκαίνια του 27ου ζυθοποιείου της στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Φοσάν, την «Πρωτεύουσα νερού της Κίνας», συνεχίζοντας την στρατηγική τoυ Δανού κολοσσού σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Το υπερσύγχρονο ζυθοποιείο Foshan Sanshui διαθέτει δύο παραγωγικές γραμμές εμφιάλωσης που φτάνουν μέχρι και τα 48 χιλιάδες μπουκάλια την ώρα, μια γραμμή συσκευοποίησης 90 χιλιάδων αλουμινένιων κουτιών την ώρα, και μια γραμμή παραγωγής βαρελίσιας μπύρας που φτάνει στα 90 βαρέλια την ώρα. Συνολικά η νέα ζυθοποιία της Carlsberg, στην οποία παράγονται μερικά από τα κορυφαία brands του ομίλου (Wusu, 1664 Blanc, Carlsberg, Tubog) έχει δυνατότητες παραγωγής 5 εκατομμυρίων εκατόλιτρων.

Πέρα από τις μεγάλες του παραγωγικές δυνατότητες, το ζυθοποιείο Foshan Sanshui ξεχωρίζει και για τις καινοτομίες που έχει φέρει στο «τραπέζι» της Carlsberg, αφού αποτελεί το πρώτο της εργοστάσιο με δυνατότητες απορρόφησης νερού, και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αξιοποιήσει τις άφθονες βροχοπτώσεις της περιοχής Guandong, για τον καθαρισμό του εργοστασίου και για την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ζυθοποιεία του ομίλου που χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά ανυψωτικά μηχανήματα, σε μια απόπειρα μείωσης των ρύπων διοξειδίου της εταιρείας.

Μια ακόμα καινοτομία που φέρνει το ζυθοποιείο στην Φοσάν είναι πως αποτελεί το πρώτο Κέντρο Δημιουργίας της Carlsberg εκτός Ευρώπης, προσφέροντας την παραγωγή νέων προϊόντων, την ανάλυση τάσεων, την αναζήτηση γεύσεων, τεχνολογίες ζυθοποίησης, νέα σχέδια συσκευασιών και δοκιμές από επαγγελματίες, ώστε η εταιρεία να μπορεί να ανταπεξέλθει στην ανερχόμενη αγορά της Ασίας.

Κατά τα εγκαίνια του νέου ζυθοποιείου της Carlsberg, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου, Henrik Poulsen, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας για μια μακροχρόνια ανάπτυξη στην αγορά της Κίνας, ενώ ο CEO του ομίλου Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, δήλωσε πως το ζυθοποιείο Fosan Sanshui, όχι μόνο θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, αλλά θα βοηθήσει την Carlsberg να πετύχει τους στόχους βιωσιμότητας της.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)

Μειωμένη κατά 5% παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2023

Στα 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μειώθηκε η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2023, σημειώνοντας μια πτώση του 5% σε σχέση με το 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανάρτησε η Eurostat με αφορμή την International Beer Day. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αφορούσε, φυσικά, αλκοολούχες μπύρες, οι οποίες αποτελούσαν την πλειονότητα με 32,5 δισεκατομμύρια λίτρα (-5% και -1,7 δισεκατομμύρια λίτρα σε σχέση με το 2022), ενώ οι μπύρες χωρίς αλκοόλ ή με περιεκτικότητα μέχρι 0,5% συμπλήρωσαν τα υπόλοιπα 1,8 δισεκατομμύρια λίτρα, σημειώνοντας αύξηση 13,5% (+0,2 δισεκατομμύρια λίτρα) από το 2022.

Tο Οktoberfest έρχεται ξανά στο Χαλάνδρι στην αυλή της ζυθοποιίας Αναστασίου

Η μικρή ζυθοποιία των βορείων προαστίων έχει ζυθοποιήσει γερμανικού τύπου συνταγές αποκλειστικά για την εκδήλωση, καθώς θα παρουσιάσει και την νέα της συνεργατική συνταγή. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και ένα απολαυστικό μενού με γερμανικές λιχουδιές.