Στα 31,42 εκατ. ο τζίρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης το 2024, στα σκαριά νέα μονάδα κυτοποιίας

Κοινοποίηση:

Στα 31,42 εκατ. ευρώ, παρά τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς, ανήλθε ο τζίρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης για το 2024, επιβεβαιώνοντας τη θέση της εταιρείας ως ηγέτιδας δύναμης στην ελληνική βιομηχανία μπύρας.

Αυξητικά κινήθηκε το EBITDA της εταιρείας, το οποίο το περασμένο έτος άγγιξε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα πλαίσια του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος ύψους 15,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2024-25 η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία το δεύτερο ζυθοποιείο της, ενώ προχωρά σε εκσυγχρονισμό της παραγωγής με νέες γραμμές εμφιάλωσης και ρομποτικά συστήματα logistics μ’ εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, το μακροπρόθεσμο σχέδιο της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία ενός εργοστασίου κυτιοποιίας στην Ροδόπη, με επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργία περισσότερων από 100 νέων θέσεων εργασίας. Αυτή η επένδυση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών, θα καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας σε συσκευασία, θα εξυπηρετήσει την εγχώρια αγορά και θα ενισχύσει τις εξαγωγικές δραστηριότητες στα Βαλκάνια. Το νέο εργοστάσιο, με προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα 500 εκατομμύρια αλουμινένια κουτιά ετησίως – με επεκτεινόμενη παραγωγική δυνατότητα 1 δις. ετησίως – , αποτελεί στρατηγική κίνηση που θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιομηχανία, προσφέροντας λύσεις υψηλής τεχνολογίας και ανταγωνιστικότητας.

Σε συνέχεια της κατακόρυφης αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας που επιφέρουν οι εν λόγω επενδύσεις, η εταιρεία θέτει ως στρατηγική προτεραιότητα την αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας σε διεθνές επίπεδο. Η ZΜΘ ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό με είσοδο σε νέες αγορές (Ρουμανία, Βουλγαρία), υλοποιώντας αύξηση εξαγωγών κατά 15% και στρατηγικές συνεργασίες με διανομείς σε 12 χώρες.

Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, με νέες προϊοντικές προσθήκες στην κατηγορία των υγιεινών ροφημάτων υπό το brand «tuvunu», όπως επιτραπέζιο νερό και σόδα με λεμόνι, καθώς και νέους κωδικούς μπύρας «Βεργίνα».

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. συμβάλει ουσιαστικά και στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας, υποστηρίζει 500 αγρότες και καλλιεργεί 30.000 στρέμματα ετησίως, ενώ έχει καταβάλει 51,7 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους  και εισφορές την τελευταία πενταετία, με αναμενόμενο ποσό 67,5 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2025-2027.

Με σταθερή προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης διαμορφώνει το μέλλον του κλάδου, ενισχύοντας την ελληνική παραγωγή και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Περιορισμένης έκδοσης παγωτό λανσάρουν Guinness και Van Leeuwen

Στο λανσάρισμα ενός περιορισμένης έκδοσης παγωτού προχωρά η Guinness σε συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία Van Leeuwen. Η συνεργασία αποτελεί φόρο τιμής στις διαφημίσεις «Lovely Day for Guinness» της ζυθοποιίας που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του 1950, αλλά παράλληλα κατά την κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo αποτελεί και ένα νέο τρόπο για τους καταναλωτές να απολαύσουν την αγαπημένη τους Imperial Stout.

Αυξημένα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο 2025 σημείωσε η Heineken, σταθερές οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους

Αυξημένα κατά 7,4% παρουσιάζονται τα κέρδη του κολοσσού της μπύρας Heineken στο α’ εξάμηνο 2025. Το επίπεδο της αύξησης είναι οριακά υψηλότερο  από τις προβλέψεις των ειδικών για άνοδο 7%, με την εταιρεία να αποδίδει την ανάπτυξη αυτή στις ικανοποιητικές επιδόσεις σε χώρες όπως η Αφρική και η Ασία, αλλά και σε πρακτικές για μείωση κόστους.

Ο λυκίσκος Krush πρωταγωνιστής της «Κρούσης» της μικροζυθοποιίας Αναστασίου

Ο λυκίσκος Krush είναι ο πρωταγωνιστής της νέας μονοποικιλιακής I.P.A. της Ζυθοποιίας Αναστασίου.  H Krush είναι μια ποικιλία λυκίσκου που αναπτύχθηκε από την «Hop Breeding Company» και κυκλοφόρησε το 2024 με αρώματα και γεύσεις από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι), τροπικά (μάνγκο, γκουάβα), πυρηνόκαρπα (ροδάκινο), μούρα και ξυλώδη (ρητίνη), να συνθέτουν το προφίλ της.

Προτεινόμενα

Μείωση εκπομπών άνθρακα 19% την τελευταία 6ετία πέτυχε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Πιστή στον Εταιρικό της Σκοπό να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει την Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2024, αναδεικνύοντας την πρόοδό και τα αποτελέσματά της στους τρεις πυλώνες ESG: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση. Σε μία χρονιά αυξημένων προκλήσεων για τον κλάδο, ο απολογισμός επιβεβαιώνει τη διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα, συνέπεια και μακροπρόθεσμη προοπτική, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσημη αναγνώριση ως στοιχείο άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς για μπύρα στην Τσεχία

Ως στοιχείο άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς αναγνωριστηκέ η μπύρα και οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής της από το Υπουργειο Πολιτισμού της Τσεχίας. Έτσι, ο κλάδος του ζύθου

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά για το κριθάρι ανακοίνωσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Βεργίνα στηρίζει την αγροτική εκπαίδευση με χορήγηση υποτροφίας στην ΑΓΣ

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε (ΒΕΡΓΙΝΑ) στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.