Ο Phil Whitehead νέος Πρόεδρος και CEO της ζυθοποιίας Molson Coors για Ευρώπη και Ασία

Κοινοποίηση:

Ο Phil Whitehead αποτελεί το νέο Πρόεδρο και CEO της εταιρείας παραγωγής premium ποτών και αφεψημάτων Molson Coors στις αγορές EMEA (Ευρώπης και Μέσης Ανατολής) και Ασίας-Ειρηνικού. Ο Whitehead μετρά ήδη 18 χρόνια με τη Molson Coors, ενώ πριν την προαγωγή του ήταν επί 8 χρόνια managing director της εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη.

Κατά τον παγκόσμιο Διευθύνων Σύμβουλο της Molson Coors, Gavin Hattersley, οι premium επωνυμίες ευθύνονται για πάνω από το 50% του καθαρού της τζίρου στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, και ο Whitehead αποτελεί την ιδανική επιλογή για να ηγηθεί των συγκεκριμένων αγορών, χάρη στην πολύχρονη του εμπειρία και την ικανότητα του να αναδιαμορφώνει τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Ανάμεσα στα επιτεύγματα του Phil Whitehead ξεχωρίζει το λανσάρισμα της μπύρας Madri Excepcional, της πλέον επιτυχημένης μας καινοτομίας εδώ και αρκετά χρόνια. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος για μια επί σειρά ετών ανάπτυξη και επιτυχία, που είδε την εταιρεία να επεκτείνεται πέρα από τις πολυτελείς επωνυμίες Staropramen, Pravha και Cobra, και να διευρύνει τη γκάμα προϊόντων της πέρα από τη μπύρα, με την απόκτηση της Aspall Cyder».

Εκτός της Molson Coors, ο Whitehead έχει διατελέσει Πρόεδρος της ένωσης British Beer and Pub Association, όντας ένας δυναμικός εκπρόσωπος της βιομηχανίας του ζύθου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναφορικά με την προαγωγή του, ο Βρετανός δήλωσε ότι «Ανυπομονώ να πραγματοποιήσω το επόμενο βήμα σε μια εταιρεία που είμαι περήφανος να αποκαλώ σπίτι μου τα τελευταία 18 χρόνια, συνεχίζοντας παράλληλα να εργάζομαι με τους συναδέλφους μου στις αγορές Ευρώπης-Μέσης Ανατολής και Ασίας-Ειρηνικού, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να οδηγήσουμε την εταιρείας σε μι ακόμα πιο επιτυχημένη τροχιά ανάπτυξης».

Πληροφορίες από ESM Magazine

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η κρίση του ζύθου στη Γερμανία οδήγησε σε κλείσιμο την ιστορική Lang-Bräu

Η ιστορική ζυθοποιία Lang-Bräu στη βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας κλείνει τις πόρτες της μετά από 172 χρόνια λειτουργίας. Η οικογενειακή ζυθοποιία, που βρίσκεται λιγότερο από μισή ώρα από τα πρώην σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας, επέζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Τώρα, αντιμετωπίζει το κλείσιμο λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών των νεότερων γενεών.

Από τον τόπο της και για τον τόπο της παράγεται η πρώτη ευρυτανική μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Αύξηση πωλήσεων και ικανοποιητικές επιδόσεις για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Προτεινόμενα