Μπύρα «δυναμίτης» με 75% αλκοόλ η Beithir Fire, η πιο δυνατή στον κόσμο

Κοινοποίηση:

Βγάζει «φωτιές» η ισχυρότερη μπύρα του κόσμου από την σκωτσέζικη ζυθοποιία 88 Brewery, «Beithir Fire», με περιεκτικότητα 75% ABV, που είναι ισχυρότερη και από ουίσκι.

Η «Beithir Fire» είναι μια σκωτσέζικου στυλ barley ale που παρασκευάζεται για 2 μήνες προτού αναμειχθεί με απόσταγμα spirits ποτών και έπειτα ακολουθεί μια διαδικασία ζύμωσης και τριπλού φιλτραρίσματος, για να διασφαλιστεί η ποιότητα της. Λόγω της μεγάλης της περιεκτικότητας σε αλκοόλ η μπύρα φέρνει μια ειδική κίτρινη ένδειξη που προτρέπει στην υπεύθυνη κατανάλωση.

Το όνομα της προέρχεται από την κέλτικη μυθολογία, και τον δράκο Beithir, με το δηλητηριώδες τσίμπημα του, που σύμφωνα με τους θρύλους δέσποζε σε σπηλιές στα ορεινά και τις πεδιάδες της βρετανικής χώρας.

Με δηλώσεις του στην MailOnline ο CEO της 88 Brewery, Andrew Chapman, δήλωσε πως η συγκεκριμένη ετικέτα ήταν προϊόν κατά παραγγελία που αρχικά προοριζόταν για μια μόνο αγορά, όμως όταν διαδόθηκε η ύπαρξή της υπήρξε τεράστια ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καταναλώνεται με μεγάλη προσοχή, αφού είναι δυνατότερη και από ουίσκι, και πρότεινε την κατάποση σε σερβιρίσματα των 35 ml.

Η πολύ ισχυρή φύση της έχει διχάσει όσους τολμηρούς καταναλωτές, με αρκετούς να αναφέρουν πως νιώθουν την γλώσσα τους να «φλέγεται», χωρίς όμως να λείπουν και οι φαν της συγκεκριμένης ετικέτας που διατίθεται από την σελίδα της ζυθοποιίας έναντι 45 λιρών.

Με πληροφορίες από Metro UK και Daily Mail

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Με ρυθμό ανάπτυξης 11,4% τρέχει η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale αναμένεται να φτάσει τα 70,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης 11,4%, δείχνει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία η αύξηση του πληθυσμού, νέοι και τα social media τροφοδοτούν τη ζήτηση.  Η έκθεση της Allied Market Research αποτιμά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς India Pale Ale  σε 32.905,6 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46,5% του μεριδίου.

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ παρούσα στους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης του ΠΟΙΑΘ

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ, πρεσβευτής της Τήνου, των ελληνικών νησιών και της Ελλάδας και παράλληλα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, υποστηρίζει ένθερμα και φέτος τους αγώνες του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

Στην Αμερική για δουλειές η ελληνική Seven Island Brewery

Για ακόμα μια φορά η μικρή νομαδική ζυθοποιία της Κέρκυρας Seven Island Brewery διασχίζει τον Ατλαντικό και περιοδεύει στην Αμερική, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της στην προώθηση της ελληνικής craft σκηνής στην παγκόσμια σκηνή.