Η Heineken εντάχθηκε στο δίκτυο του ιδρύματος Ellen MacArthur σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Στα πλαίσια της συνεργασίας τους οι δύο πλευρές θα μοιραστούν την εμπειρία τους και θα δημιουργήσουν οδηγίες που θα επιτρέψουν στη βιομηχανία του ζύθου την ευρύτερη υιοθεσία ανακυκλώσιμων μοντέλων συσκευασίας.
Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής «Brew a Better World» της Heineken, μέσω της οποίας ο ολλανδικός κολοσσός της μπύρας θέτει ως προτεραιότητα να μειώσει την εξάρτηση από νέα υλικά, και να περιορίσει τα απόβλητα και τις εκπομπές άνθρακα. Ακόμα, η σύμπραξη Heineken και του Ιδρύματος Ellen MacArthur, συμβαδίζει με τα ευρήματα της έκθεσης Global Commitment» του δεύτερου, βάσει της οποίας το 64% των επωνυμιών και των μεταπωλητών έχει προχωρήσει στο λανσάρισμα πιλοτικών επαναχρησιμοποιημένων συσκευασιών.
Στόχος της Heineken είναι να αυξήσει τον όγκο ανακυκλώσιμων συσκευασιών που χρησιμοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργήσει εμπορικά βιώσιμο μοντέλα που να υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία. Αναφορικά με τη συνεργασία, η υπεύθυνη εταιρικών υποθέσεων της Heineken, Joanna Price, τόνισε ότι «Ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της παγκόσμιας ζυθοποιίας, αναγνωρίζουμε ότι η συνεργασία εντός της βιομηχανίας είναι κομβική για να επιτευχθεί μια συστημική αλλαγή προς τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών. Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Ellen MacArthur είναι κρίσιμη, λόγω της ικανότητας τους να ενώσει ηγέτες της βιομηχανίας, κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές».
Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικών και οικονομικών του Ιδρύματος Ellen MacArthur, Rob Opsomer, επεσήμανε ότι είναι κομβική η επέκταση της χρήσης ανακυκλώσιμων συσκευασιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης από συσκευασίες, ενώ υπογράμμισε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της συνεργασίας και όχι από μεμονωμένους οργανισμούς.
Πληροφορίες από ESM Magazine