Έντονα φρουτώδης η νέα Hazy IPA της Alea Brewing

Κοινοποίηση:

Έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και απαλή πικράδα στο τελείωμα διακρίνουν τη νέα Hazy IPA της Alea Brewing Co. η οποία μπαίνει δημιουργικά στο φθινόπωρο. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας ετικέτας θα πραγματοποιηθεί στο Last Row στο Μαρούσι.

Η «Paradox» όπως ονομάζεται η νέα ετικέτα έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 7% και νιφάδες βρώμης που διαθέτουν πλούσιο γεμάτο σώμα και μεταξένια υφή και εστιάζει σε μια ιδιαίτερη τριπλέτα λυκίσκων: Nectaron, Eclipse και Styrian Dragon.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η σειρά των Παράδοξων επιστρέφει με ένα ακόμα εύγευστο αίνιγμα: η Brain Paradox έρχεται τον Σεπτέμβριο για να ταράξει τα δεδομένα!

Ένα παράδοξο του νου, μια μπύρα που προκαλεί τις αισθήσεις. Ζουμερή και πολύπλοκη αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρη και ευκολόπιοτη, η Brain Paradox είναι φτιαγμένη για να μπερδεύει ευχάριστα το μυαλό και να απελευθερώνει τη φαντασία.

Οι μέδουσες του εξώφυλλου –άπιαστες, νευρικά αιωρούμενες και σχεδόν εξωγήινες– δεν είναι τυχαίες. Όπως αυτές κινούνται με αργή, υπνωτική χάρη στα βάθη, έτσι κι αυτή η μπύρα σε παρασύρει σιγά-σιγά σε έναν κόσμο που το λογικό και το παράλογο συνυπάρχουν: εκεί όπου το μυαλό γεύεται και η φαντασία ξεδιψά.

Με 7% αλκοόλ και νιφάδες βρώμης που προσφέρουν πλούσιο, γεμάτο σώμα και μεταξένια υφή, η νέα αυτή εκδοχή εστιάζει στην εκρηκτική πλευρά των λυκίσκων, με μια ιδιαίτερη τριπλέτα: Nectaron, Eclipse και Styrian Dragon.

Το αποτέλεσμα είναι μια ζουμερή, σύνθετη και ισορροπημένη Hazy IPA, με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα και μια απαλή πικράδα στο τελείωμα που προσκαλεί την επόμενη γουλιά.

Για να γιορτάσουμε τη γέννηση αυτής της νέας Paradox, σας περιμένουμε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο αγαπημένο μας Last Row στο Μαρούσι, για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της Brain Paradox! Ελάτε να την δοκιμάσετε μαζί μας πρώτοι από τη βρύση!

Η μπύρα θα είναι διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα στα γνωστά συνεργαζόμενα στέκια και μαγαζιά – μείνετε συντονισμένοι!

Την φανταστική ετικέτα επιμελήθηκε ο τρομερός @graphic_no_jutsu aka Jon Toussas για άλλη μια φορά!

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η κρίση της βιομηχανίας ζύθου στη Γερμανία οδήγησε σε κλείσιμο την ιστορική Lang-Bräu

Η ιστορική ζυθοποιία Lang-Bräu στη βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας κλείνει τις πόρτες της μετά από 172 χρόνια λειτουργίας. Η οικογενειακή ζυθοποιία, που βρίσκεται λιγότερο από μισή ώρα από τα πρώην σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας, επέζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Τώρα, αντιμετωπίζει το κλείσιμο λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών των νεότερων γενεών.

Από τον τόπο της και για τον τόπο της παράγεται η πρώτη ευρυτανική μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Προτεινόμενα

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.