Η βρετανική Britvic εξαγοράστηκε από τη Carlsberg για 3,9 δις. ευρώ

Κοινοποίηση:

Η Carlsberg ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας αναψυκτικών Britvic για £3,3 δισ. (€3,9 δισ.) και την αγορά του μεριδίου της βρετανικής αλυσίδας pub Marston’s από την κοινή τους επιχείρηση με την ζυθοποιία από τη Δανία.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Carlsberg τη Δευτέρα, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εταιρεία μπύρας και αναψυκτικών στη Βρετανία. Η νέα εταιρεία, Carlsberg Britvic, θα ενισχύσει επίσης τη συνεργασία της με την PepsiCo, η οποία έχει ήδη συμφωνίες εμφιάλωσης με την Carlsberg και την Britvic.

Η Carlsberg αύξησε την προσφορά της για την Britvic στις 1.315 πένες ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένων μετρητών και ενός ειδικού μερίσματος 25 πενών ανά μετοχή, μετά την απόρριψη της προηγούμενης προσφοράς των 1.250 πενών ανά μετοχή τον περασμένο μήνα.

Η Carlsberg ανέφερε ότι η Britvic είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες αναψυκτικών στη Μεγάλη Βρετανία, τη Δυτική Ευρώπη και τη Βραζιλία. Η εταιρεία θεωρεί ότι η εξαγορά της Britvic αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική ευκαιρία και υποστηρίζει τις γενικότερες φιλοδοξίες ανάπτυξής της.

Η εξαγορά θα ενισχύσει την επιτυχημένη επιχείρηση εμφιάλωσης της Carlsberg στη Σκανδιναβία και θα ενδυναμώσει την παρουσία της στη Δυτική Ευρώπη, μια σημαντική περιοχή που προσφέρει σταθερές και ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης. Η Carlsberg σκοπεύει να επιταχύνει τις επενδύσεις στις εμπορικές και εφοδιαστικές δραστηριότητες της Britvic για να ενισχύσει την μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Η Carlsberg εκτιμά ότι η ενσωμάτωση της Britvic θα μπορούσε να αποφέρει ετήσιες εξοικονομήσεις κόστους και βελτιώσεις αποδοτικότητας περίπου £100 εκατομμυρίων (περίπου £75 εκατομμύρια μετά τους φόρους), με την προσδοκία ότι αυτές οι εξοικονομήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός πέντε ετών από την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Η Marston’s ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 40% του μεριδίου της στην κοινή επιχείρηση Carlsberg Marston’s Limited για £206 εκατομμύρια (€243,7 εκατομμύρια) σε μετρητά. Η Carlsberg στοχεύει να επεκτείνει και να αυξήσει την προσοχή της σε κατηγορίες όπως ο μηλίτης, η σκληρή λεμονάδα, τα hard seltzer και τα έτοιμα προς κατανάλωση κοκτέιλ, για να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση για ποτά πέρα από την παραδοσιακή μπύρα.

Η συναλλαγή με τη Marston’s αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η Britvic ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα για το Γ’ τρίμηνο, με τα έσοδα να φτάνουν τα £502,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 6,3% παρά τις προκλήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η ζήτηση για τα προϊόντα της Britvic παραμένει ισχυρή καθώς η εταιρεία εισέρχεται στην κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγή: ESM

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Πώς κατάφερε να ξεχωρίσει το Alea Craft Beer Festival

Σε μία πληθώρα από εκδηλώσεις γύρω από την μπύρα που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, η ομάδα της Alea Brewing Co. κατάφερε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα.

Προτεινόμενα

Διαχρονική στήριξη του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Την ένωση της ιστορίας με το παρόν επιδιώκει η Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας

Την διάσωση της καπνιστής μπύρας επιχειρεί η εταιρεία Schlenkerla, καθιερώνοντας την 23η Ιουλίου, ως Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την ημέρα που κατασκευάστηκε η πρώτη μηχανή ξήρανσης βύνης χωρίς καπνό, η οποία κατέστησε την καπνιστή μπύρα (Rauchbier) είδος προς εξαφάνιση.

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ παρούσα στους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης του ΠΟΙΑΘ

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ, πρεσβευτής της Τήνου, των ελληνικών νησιών και της Ελλάδας και παράλληλα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, υποστηρίζει ένθερμα και φέτος τους αγώνες του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).