Οι καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να φέρουν την άνοδο της βιομηχανίας ζύθου των ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

Η αυξημένη ζήτηση για πολυτελής και καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ώθησης για την βιομηχανία ζύθου των ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα της πιο πρόσφατης έκθεσης αγοράς της ερευνητικής εταιρείας Research and Markets που εξετάζει την βιομηχανία ζύθου της Αμερικής, οι τάσεις για νέες γεύσεις και για πολυτελείς ετικέτες, σε συνδυασμό με την ευκολία προμήθειας που προσφέρει η διαδικτυακή αγορά, αναμένεται να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη της αγοράς των ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα η ώθηση από την αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς μπύρες, νέες γεύσεις και η διαδικτυακή αγορά αναμένεται να ανέλθει κατά την περίοδο αναφοράς 2023-28 στα 25,885 δισ. ευρώ ακολουθώντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4,61%.

Τα δεδομένα της έρευνας είναι αρκετά ενθαρρυντικά για την αγορά μπύρας των ΗΠΑ, που όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της κορυφαίας εταιρείας παροχής πληροφοριών για την βιομηχανία ζύθου της Αμερικής, Beer Marketers’ Insight (BMI), χαρακτηρίζεται από την χαμηλότερη κατανάλωση από την δεκαετία του 1990, με τις εξαγωγές να έχουν πέσει κατά 5% για τα πρώτα τρία τρίμηνα του περσινού έτους.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μπυρών των ΗΠΑ, υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις όπως η κορυφαία παραγωγός εταιρεία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, Constellation Brands, χάρη στις επωνυμίες της Modelo Especial και Corona, δείχνοντας πως υπάρχει ακόμα «σφυγμός» για τους Αμερικάνους καταναλωτές.

Έτσι, παρότι ξοδεύει λιγότερα χρήματα και καταναλώνει μικρότερες ποσότητες μπύρας ο μέσος Αμερικάνος δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις αγαπημένες του επωνυμίες, καθιστώντας προφανές ότι υπάρχουν ακόμα προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί οι εταιρείες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών.

Αυτό ουσιαστικά τονίζει και η έκθεση της Research and Markets που αναφέρει ότι η αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς ετικέτες, η όλο και αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία και η ανάπτυξη της διαδικτυακής αγοράς μπύρας είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη της προόδου της βιομηχανίας. Όπως και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδιαφέρουσα προοπτική ανάπτυξης αποτελούν οι μπύρες με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα αλκοόλ, αλλά και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός συνεργασιών και εξαγορών που αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την ζήτηση στην αγορά.

Με πληροφορίες από drinks business

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Πυλώνας κοινωνικής προσφοράς η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στήριζει την αποκατάσταση ΑμεΑ Κομοτηνής

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη δέσμευση της για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, πραγματοποίησε μια σημαντική δωρεά προς το Παράρτημα

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής της με μία πολύ σημαντική εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο τους ζυθοποιείου της, διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου!

Επιστήμονες βρήκαν ενδείξεις για παραγωγή μπύρας από ρύζι στην Κίνα πριν από 10.000 χρόνια

Η μπύρα από ρύζι αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της κουλτούρας της σύγχρονης ανατολικής Ασίας και παράγεται ακόμα και από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της περιοχής, όπως,