Οι καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να φέρουν την άνοδο της βιομηχανίας ζύθου των ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

Η αυξημένη ζήτηση για πολυτελής και καινοτόμες μπύρες με γεύσεις αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ώθησης για την βιομηχανία ζύθου των ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα της πιο πρόσφατης έκθεσης αγοράς της ερευνητικής εταιρείας Research and Markets που εξετάζει την βιομηχανία ζύθου της Αμερικής, οι τάσεις για νέες γεύσεις και για πολυτελείς ετικέτες, σε συνδυασμό με την ευκολία προμήθειας που προσφέρει η διαδικτυακή αγορά, αναμένεται να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη της αγοράς των ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα η ώθηση από την αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς μπύρες, νέες γεύσεις και η διαδικτυακή αγορά αναμένεται να ανέλθει κατά την περίοδο αναφοράς 2023-28 στα 25,885 δισ. ευρώ ακολουθώντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4,61%.

Τα δεδομένα της έρευνας είναι αρκετά ενθαρρυντικά για την αγορά μπύρας των ΗΠΑ, που όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της κορυφαίας εταιρείας παροχής πληροφοριών για την βιομηχανία ζύθου της Αμερικής, Beer Marketers’ Insight (BMI), χαρακτηρίζεται από την χαμηλότερη κατανάλωση από την δεκαετία του 1990, με τις εξαγωγές να έχουν πέσει κατά 5% για τα πρώτα τρία τρίμηνα του περσινού έτους.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μπυρών των ΗΠΑ, υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις όπως η κορυφαία παραγωγός εταιρεία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, Constellation Brands, χάρη στις επωνυμίες της Modelo Especial και Corona, δείχνοντας πως υπάρχει ακόμα «σφυγμός» για τους Αμερικάνους καταναλωτές.

Έτσι, παρότι ξοδεύει λιγότερα χρήματα και καταναλώνει μικρότερες ποσότητες μπύρας ο μέσος Αμερικάνος δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις αγαπημένες του επωνυμίες, καθιστώντας προφανές ότι υπάρχουν ακόμα προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί οι εταιρείες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών.

Αυτό ουσιαστικά τονίζει και η έκθεση της Research and Markets που αναφέρει ότι η αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς ετικέτες, η όλο και αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία και η ανάπτυξη της διαδικτυακής αγοράς μπύρας είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη της προόδου της βιομηχανίας. Όπως και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδιαφέρουσα προοπτική ανάπτυξης αποτελούν οι μπύρες με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα αλκοόλ, αλλά και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός συνεργασιών και εξαγορών που αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την ζήτηση στην αγορά.

Με πληροφορίες από drinks business

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Εντυπώσεις από το 4ο Peloponnese Beer Festival (Οnly Craft)

Το Peloponnese Beer Festival στέφτηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη φορά χαρίζοντας στους επισκέπτες του ένα τριήμερο γλέντι με πολύ μουσική και ακόμη περισσότερη μπύρα. Η συντακτική ομάδα του Beer & Brunch μεταφέρει τις εμπειρίες της.

Μπύρα χωρίς αλκόολ ή απλά µια λεµονάδα;

Κανείς δεν µπορεί να πει µε βεβαιότητα αν η τάση που καταγράφεται για τα µη αλκοολούχα ποτά είναι προϊόν ωριµότητας της καταναλωτικής κοινότητας ή αποτέλεσµα τακτικών marketing, τουτέστιν πλύσης εγκεφάλου. Ωστόσο το µόνο σίγουρο είναι πως η ζήτηση για µπύρες χωρίς αλκοόλ συνεχώς αυξάνεται.

Η Πράγα απαγορεύει τις νυχτερινές εκδρομές σε pubs σε αναζήτηση πιο πολιτισμένων τουριστών

Σε μια εξεζητημένη κίνηση προχώρησε η διοίκηση της πόλης της Πράγας απαγορεύοντας τις οργανωμένες βραδινές επισκέψεις σε μπυραρίες που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, σε μια