Την πρώτη του μεγάλη ζυθοποιία αναμένεται να αποκτήσει το Ντουμπάι, με την Sirocco, κοινό επιχειρηματικό εγχείρημα μεταξύ της Heineken και της εταιρείας Maritime Mercantile International, να είναι αυτή που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.
Η κατασκευή της ζυθοποιίας θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2025 και αναμένεται να ανοίξει μέχρι και τα τέλη του 2027. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Sirocco, στην υπερσύγχρονη ζυθοποιία θα παράγονται κορυφαίες ετικέτες, όπως οι ομώνυμες Heineken, και η Amstel. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα αποτελέσει αυτόματα την μεγαλύτερη ζυθοποιία του Περσικού κόλπου.
Η Sirocco αποτελεί ήδη την κορυφαία προμηθευτή μπύρας στα ΗΑΕ και συμμετέχει ενεργά στην στρατηγική D33 του Ντουμπάι, που έχει ως στόχο να μετατρέψει την πόλη σε έναν από τους τρεις κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για διαμονή , επενδύσεις και εργασία μέχρι το 2033. Στην σημασία της κίνησης στάθηκε ο γενικός διευθυντής της Sirocco, Γιώργος Πολυμενάκος, που τόνισε ότι αυτή τη στιγμή του Ντουμπάι δέχεται 17 εκατ. επισκέπτες ετησίως, και η επέκταση της εταιρείας στην αγορά του κόλπου θα της επιτρέψει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση που έχει φέρει η άνοδος του τουρισμού. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ζυθοποιία θα σχεδιαστεί με γνώμονα την επίτευξη της βιωσιμότητας, συμβάλλοντας στην σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου, αφού θα καταστήσει αχρείαστες τις μετακινήσεις προϊόντων.
Οι περιορισμοί στην κατανάλωση αλκοόλ σταδιακά γίνονται πιο ελαστικοί στο Ντουμπάι, με την πόλη να αποφασίζει να διευκολύνει τους επισκέπτες, αφαιρώντας έναν φόρο ύψους 30% και μια απαιτούμενη άδεια για την κατανάλωση αλκοόλ.
Πληροφορίες από Reuters και foodbev